Jane Tevreden

“Mijn interesse in massage is gewekt in mijn kindertijd. Van huisuit heb ik het meegekregen. In Suriname, waar ik vandaan kom, was het normaal dat je voor een pitjitmassage ging. Die werd gegeven door oude Javaanse dames uit de buurt. Je ging erheen als je klachten had, maar ook omdat het goed voelde voor je lichaam. Thuis in Nederland werd ik geregeld door mijn moeder gemasseerd. Op onze beurt moesten wij als kinderen ook op haar rug staan; dat kraken gaf haar verlichting.

Mijn wens was dan ook fysiotherapie te gaan studeren. Dat is er niet van gekomen. Ik ben een heel andere richting ingeslagen. Maar, zoals het met alles gaat, na jaren kwam m’n massagepassie weer bovendrijven. Ik ben diverse massageopleidingen en cursussen gaan volgen, zoals sportmassage en voetreflexmassage.

Naast mijn werk op kantoor ben ik gaan masseren op beurzen en evenementen. Ik heb nu mijn eigen praktijk en ik masseer daarnaast voor een aantal andere massagepraktijken, waaronder AHA Massage. Ook masseer ik als vrijwilliger, onder andere in het Inloophuis Haaglanden, op de Verwendag voor dak-en thuisloze vrouwen en op de Nacht van de vluchteling.

Tijdens mijn massageopleidingen heb ik diverse technieken geleerd die ik in mijn massages toepas. De massages die ik geef kunnen stevig zijn, maar ook rustig en zacht.

Het fijne van massages geven is dat je veel voor een ander kunt betekenen. Wat is er niet mooier dan aan het eind van een behandeling je klant met een tevreden gevoel de praktijk te zien verlaten?

Tot slot: Ik ben van 1962. Muziek en dansen, daar zou ik niet buiten kunnen. Lezen is ook een van mijn hobby’s en verder ga ik in mijn vrije tijd geregeld naar de sportschool. Een strandwandeling of een wandeling in de natuur: heerlijk om me op te laden. Ook reizen doe ik graag, vooral naar de tropen.”

Jane Tevreden

© 2021 AHA Massage ®
top